Algemene voorwaarden

Algemeen

 

Bij het boeken van een fotoshoot gaat de opdrachtgever automatisch akkoord met onderstaande voorwaarden. Shots By Ryanne behoudt het recht om informatie op de website wat betreft tarieven en afspraken ten allen tijden aan te kunnen passen.

Bij het boeken van een fotoshoot geeft de klant automatisch toestemming dat Shots By Ryanne de gemaakte en bewerkte foto’s te gebruiken voor zakelijke en commerciële doeleinden zoals website, Facebook, Instagram en eventuele toekomstige activiteiten. Er kan in overleg altijd door de klant aangegeven worden dat bepaalde foto’s niet online mogen komen. Bij publicatie in een magazine of gebruik van een commercieel bedrijf zal altijd eerst toestemming worden gevraagd aan de klant

 

Boekingen

Boekingen vinden plaats op een datum in samenspraak met de opdrachtgever. Alle boekingen zijn exclusief reiskosten. De boekingskosten en reiskosten dienen binnen 5 dagen na de fotoshoot volledig te worden voldaan. Hiervoor ontvangt de opdrachtgever een factuur. Pas nadat deze kosten zijn voldaan zal de opdrachtgever de persoonlijke gallerij ontvangen met onbewerkte foto's. Er worden geen onbewerkte originele foto’s geleverd aan de klant. De klant mag de onbewerkte foto’s ongeacht of er een watermerk doorheen staat niet gebruiken op social media en deze onbewerkte foto’s mogen alleen gebruikt worden voor het uitkiezen van de foto’s. Ook mogen de foto’s niet zelf bewerkt of uitgesneden worden.

 

Annuleren

Annuleren om niet-medische redenen kan kosteloos tot 3 dagen voor de fotoshoot. Anders wordt het volledige bedrag van de fotoshoot in rekening gebracht. Shots By Ryanne behoudt zich het recht om korter van tevoren te annuleren vanwege slecht weer (regen, storm of andere belemmerende omstandigheden). In dit geval zal er in samenspraak met de opdrachtgever een nieuwe datum worden afgesproken. Bij niet komen opdagen wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

 

Levertijd

Binnen 7 dagen ontvangt u een persoonlijke fotogallerij. Dit zijn alle onbewerkte foto's waaruit de opdrachtgever kan kiezen. Eventuele nabestellingen buiten het afgesproken pakket kunnen ook gelijk aangegeven worden. De opdrachtgever maakt het bekend als de definitieve keuze gemaakt is. Hierna duurt het maximaal 2 maanden tot definitieve levering van de bewerkte foto's. Mochten de foto's sneller nodig zijn dient opdrachtgever dit aan te geven. Hieraan kan een meerprijs verbonden worden.

 

Auteursrecht

Auteursrechten en andere rechten die door de Nederlandse wet aan de fotograaf zijn toegeschreven, zijn en blijven altijd in het bezit van Shots By Ryanne. Indien u foto’s wilt gebruiken voor publicatie moet schriftelijk contact worden opgenomen en moet op ieder verzoek van de fotografe aan te tonen zijn.

 

Op alle geleverde foto’s zitten altijd auteursrechten van de fotografe. U koopt een digitale foto, niet de rechten op de foto. Digitale bestanden op hoge resolutie zonder logo zijn uitsluitend voor eigen gebruik en mogen in geen enkel geval op internet verschijnen. Hiervoor dienen de webformaten met logo. Deze foto's mogen op geen enkele wijze worden bewerkt met filters of worden bijgesneden. Op alle foto’s rust een copyright (logo), deze dient ten alle tijden zichtbaar te zijn en mag niet van de foto worden verwijderd. Foto's mogen niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden tenzij schriftelijk anders afgesproken.

Klachten, aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid

Klachten dienen binnen 10 werkdagen na levering van de foto’s of keuzegalerij schriftelijk aan de fotograaf te worden gemeld. De fotograaf heeft het recht om binnen redelijk termijn alsnog goed werk voor het afgekeurde werkt te leveren mits de klacht daadwerkelijk terecht wordt bevonden.

De fotoreportage is speciaal voor de opdrachtgever gemaakt. Daarom is er in geen enkel geval teruggave van geld mogelijk. Bij ontevredenheid zal er eventueel een nieuwe afspraak worden gemaakt om alsnog het gewenste doel te bereiken. Dit is alleen mogelijk als er volgens wet 6.1 binnen 10 dagen een officiële klacht is ingediend. 

 

Het is in geen geval mogelijk om (schade)claims te leggen op de fotograaf, in welke zin dan ook. De opdrachtgever is tijdens de fotoreportage zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor zichzelf, de eigendommen en het dier. Schade aan uzelf, uw eigendommen en aan anderen is in breedste zin van het woord op geen enkele wijze te verhalen op de fotograaf. Deelname aan een fotoreportage is volledig voor eigen risico.